Betongsnack om ytfräsning

Hejsan på er

På mitt jobb så erbjuder man en massa olika tjänster inom betong, med allt från sanering, avfuktning och ytfräsning. När man säger till folk att man jobbar med betong så låter det kanske ganska tråkigt och enformigt men det är det verkligen inte. Man kan lägga ny betong som grund för ett hus, ladugård eller lagerlokal. Sen kan man även göra ytfräsning på gammal betong för att få bort ytliga sprickor eller slitage och så fräser man bort det översta lagret och sen är det fin och bra betong under.

Det är vanligt i gamla lagerlokaler som utsätts för mycket slitage i och med att man kör med tungt lastade truckar och så. Eller om man ska göra om en ladugård som man haft boskapsdjur i men ska göra om den till festlokal eller liknande då vill man göra en ytfräsning. I vissa fall handlar det också om att riva och forsla bort betong om ett hus, fastighet eller liknande ska rivas. Då gäller det att ha rätt redskap och ganska tunga maskiner för att kunna hantera det.

Jag jobbar i receptionen där jag tar emot förfrågningar och bokningar vilket gör att även om jag inte själv är den som utför jobben så måste jag vara väldigt insatt i området så att jag kan svara på frågorna som kommer. Jag visste inte att jag skulle tycka att betong är så roligt och intressant men jag tycker faktiskt det. Ni vet hur man ibland kan prata på om det området som ens jobb handlar om, man blir liksom lite arbetsskadad. Så händer mig ibland att jag kan prata om eller bedöma betong av olika slag och typ analysera vad just de hade behövt för sitt betonggolv.

Som en rolig hobby gjuter jag även en del trädgårdskrukor och fat i betong! Ha nu en underbar dag!